Voor een duurzame toekomst!

P E R S B E R I C H T Alliantie niet-meer-vliegen-op-Beek roept op tot massaal indienen zienswijzen tegen verlenging start- en landingsbanen Maastricht-Aachen-Airport

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSWAARSCHUWING

Deze waarschuwing is bedoeld voor inwoners van de gemeenten Eijsden-Margraten, Maastricht, Valkenburg a/d Geul, Nuth, Meerssen, Beek, Stein en Sittard-Geleen.

Er gaat iets veranderen in uw leefomgeving waar u waarschijnlijk niet van gediend bent.
Milieu front Eijsden vecht al jaren tegen vliegtuigen die aanvliegen op, of opstijgen van Bierset – de luchthaven van Luik – en die daarbij over het zuidelijk deel van ons dorp vliegen en daarbij vooral in de late avond en in de nachtelijke uren overlast veroorzaken. Dit is het gevolg van een door het ministerie van Infrastructuur en Milieu gehonoreerd verzoek van Maastricht Aachen Airport in 2013 om de controle over het luchtruim boven Eijsden over te dragen aan Belgocontrol welke daarmee meer ruimte kreeg om vliegtuigen van en naar Bierset te loodsen.
Nu komt daar – als de plannen doorgaan – en er een nieuw luchthavenbesluit voor MAA komt een langere start- en landingsbaan waardoor er grotere en zwaardere vliegtuigen kunnen komen. Het aantal vluchten hiermee zal verdrievoudigen. Dit gaat extra overlast geven in de vorm van lawaai, luchtverontreiniging en (ultra)fijnstof.
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de gemeenten die MA A blijven subsidiëren en die nu proberen u vooral niet te betrekken bij de procedure die nodig is voor deze onzalige uitbreiding.

Eén van de weinige mogelijkheden om te protesteren tegen de plannen is om een zogenaamde zienswijze in te dienen. Grijp daarom uw eenmalige kans en dien een zienswijze in, dat is op zich heel gemakkelijk.

Met een duidelijk en uitgesproken NEE beschermen we onze gezondheid, welzijn en toeristische werkgelegenheid in onze regio. Vanaf nu tot 19 januari 2017 kunt u uw stem laten horen door een zienswijze in te dienen.

Dat kan digitaal: Klik hier!

of schriftelijk (Ministerie van Infrastructuur en Milieu, ter attentie van de directie Participatie, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag, onder vermelding van ‘Luchthaven Maastricht’) en mondeling (070 456 89 99).

Als u NU geen zienswijze indient verliest u alle rechten. U kunt dan later niet meer procederen of om schadevergoeding of compensatie vragen. Het is zaak om nu te handelen. Om een zienswijze in te dienen hoeft u de stukken niet te bestuderen. Vragen stellen is voldoende.
“Is rekening gehouden met …?” “Hoe groot is de schade voor mij, waardedaling huis, gezondheid,…?“ enz. Nadere informatie voor indienen van zienswijzen zie www.nietmeervliegenopbeek.nl of www.milieufronteijsden.nl

U kunt nu zelf wat doen. Iedere zienswijze telt. Laat blijken dat velen ongerust zijn

Verspreid deze informatie