Voor een duurzame toekomst!

P E R S B E R I C H T Maandag a.s. hoorzitting in Den Haag ivm vliegtuigoverlast zuidelijk Zuid-Limburg

stickerOp maandag 31 oktober 2016 om 13.00 uur, zal het Milieu front Eijsden door het Ministerie van
Infrastructuur en Milieu in Den Haag gehoord worden
over de klacht die het MfE eerder indiende ( https://milieufronteijsden.nl/p-e-r-s-b-e-r-i-c-h-t-milieu-front-eijsden-heeft-er-genoeg-van-en-dient-klacht-in/ ).

Het milieu front Eijsden verwijt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu nalatigheid t.a.v. het rechtzetten van het in april 2013 gemaakte ‘foutje’ door het luchtruim boven Eijsden af te geven aan de Belgische luchtverkeersleiding Belgocontrol.

Sindsdien maken de Belgen grof misbruik van het luchtruim boven zuidelijk Zuid-Limburg door er veelvuldig en laag overheen te vliegen, voornamelijk in de nachtelijke uren.

Nachtvluchten zijn in Nederland niet toegestaan behalve in het ‘Belgische luchtruim’ boven zuidelijk Zuid-Limburg. Het Milieu front Eijsden voelt zich dan ook gediscrimineerd ten opzichte van de rest van Nederland.

Het Ministerie maakt voortdurend afspraken met de Belgen maar aangezien deze allemaal ‘op vrijwillige basis’ zijn hebben de afspraken volgens het Milieu front Eijsden geen enkel effect. Het Milieu front Eijsden eist dan ook het herstellen van de oude situatie waarbij de landsgrenzen tevens weer de grenzen voor het luchtverkeer zijn.