Voor een duurzame toekomst!

P E R S B E R I C H T Milieu front Eijsden gaat in “hoger beroep” bij Nationale Ombudsman in verband met de aanhoudende vliegtuigoverlast in zuidelijk Zuid-Limburg

Milieu front Eijsden diende eerder dit jaar een klacht in bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu omdat de vrijblijvende afspraken die dit ministerie met de Belgische luchtverkeersleiding (Belgocontrol) gemaakt heeft niet blijken te werken. Dit werd later ook in de Tweede kamer bevestigd door de verantwoordelijk Minister, mevrouw Melanie Schultz van Haegen.

Milieu front Eijsden beschuldigde het ministerie ervan dat er onvoldoende inspanning was gedaan om het probleem afdoende en definitief op te lossen. Het ministerie verklaarde de klacht niet ontvankelijk,

Dat maakte de weg vrij voor Milieu front Eijsden om naar de Nationale Ombudsman te stappen.

De verwachtingen zijn hooggespannen omdat ook de verantwoordelijk minister inmiddels heeft aangegeven dat er snel een aanzienlijke verbetering geconstateerd moet worden “anders zullen er drastische maatregelen volgen”.

Milieu front Eijsden gaat ervan uit dat de Nationale Ombudsman de milieuorganisatie wel in het gelijk zal stellen en het ministerie zal dwingen het “foutje van April 2013” te herstellen.

Mocht ook de Nationale ombudsman Milieu front Eijsden niet in het gelijk stellen staat de weg naar de Europese Commissie open en Milieu front Eijsden zal deze weg dan ook zeker bewandelen.

In de bijlage kunt u de brief vinden die Milieu front Eijsden aan de Nationale Ombudsman heeft geschreven: 
161212_mfe_brief_aan_NO_small