Voor een duurzame toekomst!

Recorddag in Eijsden

IMG_2621
Het Milieu front Eijsden neemt met stijgende verbazing het ene “laagterecord” na het ander “laagterecord” waar. Deze twee foto’s zijn van vandaag, zondag 6-12-2015. Dit lijkt een “recorddag” te gaan worden in negatieve zin.

IMG_2619

Wij denken dat de vliegtuigoverlast alsmaar blijft toenemen, qua hoeveelheid en overlast, die trend nemen wij waar.
De toezeggingen en vrijwillige afspraken met de Belgische luchtverkeersleiding die het Ministerie van Infrastructuur heeft gemaakt lijken geen enkel effect te hebben. Vrijwillige afspraken werken volgens het MfE niet en de belangen van Maastricht Aachen airport (MAA)  om het  Nederlands luchtgebied boven Eijsden (Nederland) weg te laten geven aan België kunnen deze vliegtuigoverlast toch niet rechtvaardigen?
Vergeet niet dat het niet alleen om het lawaai gaat maar dat je alle uitlaatgassen van die vliegtuigen in de vorm van fijnstof ook inademt! Dat laatste is nog het allerergste.

Het MfE is zeer benieuwd naar de monitorgegevens van het ministerie over het laatste half jaar die we in februari zullen ontvangen. Vervolgens zal Burgemeester Akkermans in actie gaan komen, zo heeft hij beloofd.

Wij gaan ons zelf ook beraden op vervolgacties…